Schuifdeursystemen

Schuifdeursystemen

Het is de ideale manier om de ruimte in je huis optimaal te benutten. Zeker in een woning met een wat minder groot woonoppervlak is het ideaal om schuifdeuren te installeren. Schuifdeuren nemen weinig ruimte in en vergroten het loopgebied behoorlijk. 
 

Je kunt schuifdeuren installeren bin een kast, maar ook als sluiting tussen twee ruimtes zijn schuifdeuren ideaal en ruimtebesparend.
Om schuifdeuren te installeren zijn er diverse systemen waar je gebruik van kunt maken. Deze schuifdeursystemen worden hieronder verder toegelicht door CJS-verhuizingen uit Weert.
 

Schuifdeursystemen op de muur


Het grote voordeel van schuifdeursystemen die op (of aan) de muur geïnstalleerd worden, is dat je er geen ingewikkeld bouwkundig proces op los hoeft te laten. Je kunt ervoor kiezen om een enkele deur te nemen, of de dubbeldeursvariant. 
Een schuifdeursysteem aan de muur kan heel gemakkelijk geplaatst worden. Het enige waar echt goed op gelet moet worden is dat de muur stevig is. Door het gewicht van de deur wordt er best veel van de muur gevraagd. Het is daarom belangrijk dat je voor de plaatsing goed bekijkt of de muur dat gewicht aan kan. Een alternatief hiervoor is om het systeem aan het plafond te hangen. 
Wat sommige mensen als nadeel beschouwen van deze variant is dat je het systeem soms kunt zien zitten. Dat kan als minder mooi worden beschouwd. 
 

Schuifdeursystemen in de muur


Ook helemaal van deze tijd zijn schuifdeursystemen die in de muur gaan. In tegenstelling tot de schuifdeursystemen aan de muur is bij deze variant het systeem niet zichtbaar. De wand valt over de deur heen. 
Ook deze schuifdeursystemen zijn geschikt voor enkelvoudige of dubbele schuifdeuren. In principe kan iedere deur aan het schuifdeursysteem worden bevestigd. Soms moet er alleen een extra gleuf in de deur worden gefreesd, mar verder zijn alle deuren er geschikt voor. Uiteraard mits de juiste maat wordt gebruikt. 
Schuifdeuren zijn ontzettend handig voor mindervaliden. In tegenstelling tot een standaarddeur die je open duwt is een schuifdeur vanuit de rolstoel heel goed te bedienen en behoeft geen drempels. 
Er zijn schuifdeuren die automatisch kunnen sluiten. Dat biedt net een beetje extra service. 
 

Welke materialen kun je gebruiken?


Om het schuifdeursysteem passend bij je interieur te krijgen kun je kiezen uit diverse materialen. Zo kun je een houten systeem installeren, of een kunststof systeem, een ijzeren systeem en zelfs een systeem van glas. Het is maar net welke het beste past in je interieur. 
Schuifdeursystemen zijn vaak wieltjes die op rails lopen. Soms wil je deze liever niet zichtbaar hebben en werk je het systeem weg, maar bij industriële deuren kan het juist heel mooi zijn om het wiel zichtbaar te laten zijn. Deze kunnen dan in een passende kleur gespoten worden, zodat het een geheel wordt met de rest van de deur.